Woontrends

Week 23


Little green vloerverf!

Het schilderen van een vloer is een eenvoudige manier om de sfeer in een ruimte subtiel of drastisch te veranderen. Met ruim 200 kleuren binnen handbereik kan je zo subtiel of zo uitgesproken zijn, als je maar wilt. Little Greene’s Floor Paint is een zijdeglans lak op oliebasis. Deze is toe te passen op een houten vloer, een betonnen vloer of gegronde metalen vloeren. De Floor Paint van Little Greene is uitstekend bestand tegen slijtage, morsen van vloeistoffen en huishoudelijke algemene slijtage. Door de unieke geurarme- en sneldrogende eigenschappen is de verf gemakkelijk aan te brengen en te onderhouden. De Floor Paint is eventueel ook te gebruiken voor deuren, kozijnen en kasten die een hogere mate van slijtvastheid vragen.

little-greene-stukje-620
De vloer is letterlijk en figuurlijk de basis van je inrichting. Door deze te kleuren, ontstaat er gemakkelijk een andere sfeer. Bovendien kan een kleurnuance ervoor zorgen, dat het interieur nog beter op elkaar afgestemd raakt. Traditioneel worden vloeren in behouden kleuren geschilderd. Met de keuze uit circa 200 Little Greene kleuren, kan je je ook permitteren eens ‘out of the box’ te kiezen.

Eigenschappen
De Floor Paint van Little Greene heeft een zeer sterke zijdeglans afwerking, met een glansgraad van 50%. Deze oliegedragen verf bevat enkel natuurlijk voorkomende plantaardige oliën. Hierdoor is deze milieuvriendelijk, duurzaam en volledig afwasbaar. De Floor Paint is verkrijgbaar in blikken van 1 en 2,5 liter en dekt circa 14 vierkante meter per liter.

Little Greene
Little Greene, Britse verffabrikant, staat voor een maatschappelijk verantwoorde productie van hoge kwaliteit verf en behang. Sinds 1773 is The Little Greene Dye Works of Collyhurst Wood, gelegen aan de rand van Manchester, één van de oudste industriële regio’s in Engeland, waar verf- en kleurstoffen worden gemaakt. Oorspronkelijk werden hier de kleurstoffen voor de katoenindustrie geproduceerd. Alle producten van Little Greene worden vervaardigd volgens uitzonderlijke hoge eisen. De verf van Little Greene is zeer dekkend, heeft een superieure diepte in kleur en een lange levensduur. De diepte van de kleur wordt bereikt met behulp van complexe formuleringen en het gebruik van tot 40% meer pigment dan in de meeste andere verven. Hiermee worden nuances gecreëerd, die op subtiele wijze in verschillend licht veranderen, en is er minder verf per vierkante meter nodig voor een verbluffend resultaat.

Bron: http://www.wonenwonen.nl


 

Badkamer met hout!

Een populaire trend op badkamer gebied is het gebruik van hout. Een gezellige badkamer maak je door het gebruik van verschillende materialen. Hout is een hele warme en natuurlijke sfeermaker. Het heeft een warme kleur, maar geeft ook door de structuur van het materiaal een gezellige look.

Het gebruik van hout is dus niet zomaar een trend, maar bepaald ook voor een heel groot deel de sfeer in je badkamer.
Hout geeft ook nog eens een prachtig kleur contrast in combinatie met beton grijs, wit en antraciet.

BADKAMER MET HOUT
Een aantal voorbeelden van de kleuren combinatie zie je hieronder.

Schermafbeelding 2014-06-11 om 10.46.15

Durf je de houten look niet in grote (vaak dure) meubelen toe te voegen? En wil je het makkelijk kunnen verwisselen met een andere opvolgende trend? Gebruik dan houten accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een houten ladder, kast, bank, mand of kruk.

Helemaal uniek is het om een badkamermeubel te maken van houten pallets.
Hieronder vind je een aantal voorbeelden van houten accessoires die in de badkamer zijn toegepast.

HOUTEN BADKAMER ACCESSOIRES

Schermafbeelding 2014-06-11 om 10.47.50

Bron: http://www.woontrendz.nl


 

Zomertrend 2014

72884f2b9f843c9588be7c8ba3da0b71

De zomer is officieel begonnen! De temperatuur stijgt, we zijn allemaal meer buiten en parkeren onze kont het liefst natuurlijk bij het zwembad, een meer of natuurlijk het strand onder het genot van een lekker drankje. Ondanks dat we een stuks meer buiten zijn willen we graag dat ons interieur er ook zomers uit ziet.

De trend voor deze zomer zijn veel frisse kleuren.

6c49c283be11ffde71b468d59e677190

7fd33f2295fc30875b349181c33b9f8c


 

Piet Boon blinds by DTCH

Voor de Piet Boon Blinds by DTCH collectie worden verschillende luxe stoffen en materialen van hoogwaardige kwaliteit gebruikt. Ieder materiaal heeft weer zijn eigen uitstraling en sfeer en is met oog voor detail afgewerkt. De extra brede jaloezieën zijn naast in mat FSC hout verkrijgbaar in stevig aluminium. Voor gordijnen en kussens kun je kiezen uit robuust canvas en elegant satijn.
De rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een luxe jacquardgeweven uitvoering met een subtiel patroon of in een elegante lichtfilterende stof. Alle systemen zijn gemaakt van extra zware materialen, waardoor ze een hoogwaardige designuitstraling hebben en lang mee gaan. Piet Boon Blinds by DTCH worden geleverd met maar liefst 5 jaar garantie.

Piet_Boon_houten_jaloezie_stone

Piet_Boon_lichtdoorlatend_gordijn_stone Piet_Boon_lichtdoorlatend_rolgordijn_mist_zoom

 

Bron: http://www.dtch.com


Week 22


Je eigen kussens ontwerpen met Nofruit!

No-fruit-kussens-785x523

Ontwerp je eigen kussens, precies zoals jij ze wil hebben. Online, snel en makkelijk. Strakke kussens voor op de loungebank in de tuin of royale woonkussens voor bij de zithoek. Alles is mogelijk. Kies je vorm, vulling, stof, je kunt zelfs voor de meest extreme weersomstandigheden kussens bestellen. Wees creatief, speel met je ontwerp, pas de kleuren en vormen aan en je ziet direct het resultaat in 3D op je beeldscherm. Doordat je meteen ziet hoe je kussen eruit gaat zien, ontwerp je heel makkelijk dat ene kussen dat je graag wilde hebben. Ben je trots op het resultaat? Klik op bestellen en je kussens worden binnen 2-3 weken bij je thuis bezorgd. Ervaar het zelf op http://www.nofruit.nl.

Bron: http://www.interieurinspiratie.nl


Opvouwbaar bijzettafeltje

Het idee achter de Wedge table was het creëren van meubelstukken die je moet bouwen. Die dus plat verpakt kunnen worden en vervoerd waardoor en minder handwerk nodig is, minder opslagruimte, minder transportruimte en verpakkingsmaterialen. Dit allemaal zorgt ervoor dat er minder kosten gemoeid zijn met het hele traject tussen ontwerp en gebruik bij de klant. De triplex bijzettafel bestaat uit maar een paar losse platen hout die door de uitsparingen eenvoudig in elkaar te schuiven zijn. Vastzetten met drie schroeven en klaar is je bijzettafeltje. Niet meer nodig? Dan demonteer je het toch gewoon en berg je het plat weg. Vandaar: opvouwbaar bijzettafeltje.

Opvouwbaar_bijzettafeltje_5

Opvouwbaar_bijzettafeltje_2

Opvouwbaar_bijzettafeltje_3Opvouwbaar_bijzettafeltje_4

Een houten bijzetter die je overal in huis wel zou kunnen gebruiken. Naast je bed als nachttafeltje, op de kinder- of tienerkamer voor een nachtlampje of wekker. In je woonkamer met een paar stoere vetplanten. Staat hij even in de weg hoef hij niet meteen naar de kringloop, je bergt ‘m op…voor als je er weer eens een nodig hebt.

Meer informatie op: Andreaskowalewski.com

Bron: http://www.showhome.nl


A house of happiness

Afgelopen Maandag ben ik naar ‘a house of happiness’ gegaan om te zien hoe zij daar gordijnen produceren.

Op het ontwerp bureau worden alle ideeën bedacht en worden de stoffen ontworpen. Ze reizen de hele wereld over voor de beste stoffen en print. Ze kopen de prints van de designer zodat niemand anders die print kan gebruiken waardoor ze altijd uniek blijven.

photo1 photo2

In het magazijn worden van de rollen stof de lappen stof gemaakt op maat voor het gordijn van de klant. Ook kunnen klanten alleen de stof bestellen zonder dat het afgewerkt is als een gordijn. Dit wordt hier dan ook op maat gesneden en nog op dezelfde dag verzonden.

photo3

Als de stof op maat gesneden is gaat het naar het atelier en wordt het lap stof tot gordijn afgewerkt. In dit geval duurt de levertijd 2 weken.

photo4

 


Week 21


Retro lounge chair!

De ramen open, de buitenlucht naar binnen of beter nog, jij naar buiten. De lente is hier en we kunnen niet wachten om onze vrije tijd buiten door te brengen. Hij kan dan best een regenbuitje verdragen maar liever zitten we er zelf in. Deze kleurige stoel voor buiten (maar niemand die er wat van zegt als je ‘m in de winter ook binnen gebruikt) is gemaakt van pvc koord in diverse kleuren gespannen over een stalen frame met een poedercoat finish. De stoel is handgeweven en met een beetje fantasie zie je toch de zon in het patroon. Mooie moderne kleuren die toch die fifties look ook vasthouden.

Retro_lounge_stoel_3

Retro_lounge_stoel_2

Bron: http://www.showhome.nl


Sfeervolle hanglamp

Oude ambachten verdwijnen vaak naar de achtergrond ten gunste van massaproductie die snel en perfect afgeleverd wordt.

Handgemaakte_hanglamp_van_keramiek_1

De Spaanse Miguel Ángel Garciá Belmonte blijft geloven in traditioneel handwerk en gelukkig kiezen ook steeds meer mensen bewust voor een meubelstuk of accessoires van natuurlijke materialen en graag ook handgemaakt. Belmonte ontwierp de sfeervolle hanglamp Sponge. Sponge(spons) vanwege de gaatjes natuurlijk, een spons gelijkend. De hanglampen zijn van keramiek gemaakt en volgens traditie van het Iberische schiereiland. De zachte organische vorm met ontelbare gaatjes lijkt op een zeespons en hierdoor ontstaat er een prachtig lichtspel als de lamp brandt.

Handgemaakte_hanglamp_van_keramiek_3

 

Bron: http://www.showhome.nl


Koper delicious

Koper is één van de trends die je op dit moment veel ziet in de woonbladen, en bij de woonmerken. Koper is er natuurlijk al heel erg lang, ik zelf herinner mij de foei lelijke koperen ketels die mijn moeder had (mijn moeder is geen woonfreak en zal moeten lachen hierom). De vorm was niet mooi, maar ook de kleur niet, mijn moeder poetste natuurlijk ook het koper nooit en de kleur van gepoetst koper, dat is als je het mij vraagt juist de kleur die je graag wilt zien.

Maar waar komt koper nu eigenlijk vandaan? Koper komt op enkele plaatsen van naturen aan de oppervlakte. Koper heeft meestal een blauw groenige kleur, net als je vaak ziet op oude standbeelden.

Door erosie (dit is slijtage van het oppervlak door water, zon en wind) kan koper gaan schitteren, waardoor het natuurlijk opvalt. Mensen ontdekte dat en gingen uitproberen wat ze ermee konden. Zo werd het gebruikt als verfstof voor op potten of werden er kralen mee versierd. Nog later werd het koper gehamerd of af en toe zelfs verhit tot 250 graden Celsius, op deze manieren kan er van alles mee gesmeed worden. Men leerde beter met koper om te gaan en kregen gaande weg steeds meer kennis over koper.

Hieronder zie je de mooiste foto’s met koperen interieur accessoires, als koperen lampen, koperen krukken etc. Koper kan eigenlijk overal mee gecombineerd worden, van pastels tot turquoise maar kijk wel uit dat je er niet te veel van in huis en interieur haalt want overdaad schaad.

Koper

 

Bron: http://www.showhome.nl


Week 20


Bijzondere hanglamp

Geïnspireerd door de grenzeloosheid van de sterrenhemel ontwierp Denise Hachinger deze hele bijzondere hanglamp. Skylight roept emoties op, ontspanning als je eronder zou gaan liggen. Naar de sterren kijken en even alle gedachten uit je hoofd weg laten stromen. Genieten van de sterren. Het indirecte licht in het midden verlicht het plafond en de magie ontstaat uit de combinatie van de geometrische vormen en de nonchalant rondgestrooide sterren. Skylight kan in heel veel verschillende interieurs hangen en denk dan vooral aan ruimtes waar mensen zouden willen ontspannen. Een hanglamp voor de slaapkamer maar ook een hanglamp voor de kinderkamer. Rust in de vorm van een hanglamp. Elke keer als het donker wordt kun je naar de sterren gaan kijken zonder de warmte en veiligheid van je huis te verlaten.

Sterrenhemel_2

Bron: http://www.showhome.nl


House Doctor on the floor

Een mooi en passend vloerkleed is niet altijd zo snel gevonden, al helemaal niet als je je inrichting in de Scandinavische stijl hebt. Daarvoor heeft het merk House Doctor een paar mooi exemplaren uitgebracht. Zoals veel grijs, blauw en vergrijsde roze tinten. De vloerkleden zijn gemaakt van geweven katoen en jute.

00b46fc0e48f67a7c74c3aba1cfbf9ea

Vloerkleden123

 

 

 

Bron: http://stoerinstyle.blogspot.nl


Coral

Een kleur die nu veel te zien is, koraal! Ik vind vooral het vergrijsd koraal erg mooi, in combinatie met een witte en vergrijsde basis. Aangevuld met natuurlijke materialen zoals hout.

09 tinek

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: http://stoerinstyle.blogspot.nl


Pastel kleuren

Een nieuwe trend die je tegenwoordig veel ziet, is het gebruik van pastel kleuren. Door pastel tinten te combineren met een neutrale kleur komt het effect het beste tot zijn recht. Om het een spannend effect te geven kan je ook 1 felle kleur gebruiken.

Pastel

Kleuren
De kleuren zijn pastel pink, lila, licht geel, pastel blauw en mint groen gecombineerd met wit, grijs en zwart.

Materialen
In deze trend vind je veel voile en kant, zachte en frisgekleurde vloerkleden zolang het maar luchtig is!

Dessins
Veel uni kleuren, rasters, digitaal geprinte dessins en dromerige bloempatronen.

Accessoires
Frisgekleurd textiel, mondgeblazen glas en beeldjes in pasteltinten.

header-pastel-470x215

 

Bron: http://www.homecenter.nl/


Week 19


Scandinavisch wonen

Dat scandinavisch wonen tegenwoordig een trend is kunnen we niet meer omheen! Vele mensen waaronder andere ik ben gek op deze trend.

Een interieur in deze stijl straalt vooral rust uit en is vrij sober, authentiek en minimalistisch.

Woontrendz-scandinavisch-wonen-630x939

Een designklassieker die veel wordt gebruikt in dit soort interieur is ‘the egg chair’ van Arne Jacobsen.

Woontrendz-egg-chair

 

In Scandinavische interieurs wordt veelal wit toegepast. De reden hiervan is omdat het in die landen snel donker wordt. Door gebruik te maken van lichte kleuren in het interieur wordt dit gecompenseerd.

In de witte basis worden natuurlijke materialen en kleuren veelal aangevuld met grijze nuances en zwarte accenten. Soms met felle nuances maar merendeel met pasteltinten of vergrijsde tinten. Industriële invloeden kom je ook veel tegen en niet te vergeten veel grafische vormen en prints in de decoratie.

woontrend-noorderlicht-01


Geometrische lijnen

Geometrische lijnen zie je tegenwoordig steeds vaker in het interieur. Het geeft een heel leuk en speels effect.
Om er voor te zorgen dat het een rustig geheel blijft moet je de juiste kleurentinten bij elkaar zoeken.

Bij dit interieur is roze als ondertoon gebruikt. Hierdoor zullen de kleuren niet vloeken

Woontrendz-geometrische-muur-630x866

Dit is het effect van als u veel verschillende kleuren gebruikt.

8040ff04f73ae0a022b1c912f9ccae18


Vloeren gemaakt van Vinyl tape!

Jim Lambie maakt al sinds 1999 vloeren van vinyl tape. Een leuk ideetje voor thuis?

jimlambie3

jimlambie1 jimlambie5


Living Spaces

De tentoonstelling ‘living spaces’ gaat over 100 jaar textiel in het Nederlandse interieur. Ze laten in stappen van tien of twintig jaar zien hoe textiel in het Nederlandse interieur zich ontwikkeld heeft.

De tentoonstelling is nog tot 1 Juni 2014 in het textiel museum in Tilbrug.

17_LivingSpaces_08647 2013-003-022


Alpenberg leren vloeren

Alphenberg leren vloeren/wanden/meubels

Leren vloeren, wanden en meubels zie je steeds vaker. Het is nog iets heel nieuws waar nog weinig over bekend is.

Leer is een 100% natuurlijk product wat tegen woordig steeds meer een eis is bij klanten. Alphenberg gebruikt alleen buffelleer omdat het sterk is en een stoere robuuste uitstraling geeft. De huiden die Alphenberg gebruikt komen alleen van buffels die in de vrije natuur hebben geleefd en worden dus niet geslacht.

Het leer wordt behandelt met biologische afbreekbare stoffen. Het leer wordt zodanig gelooid en met de hand gefinisht dat ze voldoen aan de belangrijkste eisen zoals brandvertragend, lichtecht, geluidsdemping en onderhoudsvriendelijk. ondanks al deze behandelingen houd het leer zijn natuurlijke karakter.

KC3_0083

Vervolgens worden de lappen leer versneden tot tegels of stroken om de maatvastheid te garanderen. De maten van die tegels zijn 15 x 5 cm, 15 x 30 cm, 30 x 30 cm, 40 x 40 cm, 40 x 60 cm en 50 x 50 cm.

De dikte van de vloer kan varieren van 1 milimeter voor trapleuning tot 2,5 milimeter voor vloeren.

Het leggen wordt gedaan door speciale stoffeerders. De tegels kunnen worden verlijmt op elke soort ondergrond zolang het maar egaal is. Ook is het geschikt voor vloerverwarming en rondom openhaarden.

De levens duur van het leer kan heel lang mee gaan zolang je het maar goed onderhoud. Door de open structuur van het leer zal het in gebruik steeds meer een doorleefd karakter krijgen. Als je er op loopt onstaan er licht krassen. Op meubels en andere voorwerpen laten soms kleine afdrukken achter. Deze sporen gaan op in de stoere, ruige van het leer en hebben geen invloed op de slijtage.

KC3_0043


Kalkverf

3f2b192509f7f1b879876a69beefc31c
Kalk verf is een verf van 100% mineralen waarmee je mooie effecten kan creëren. Het is de laatste jaren enorm in aantrek omdat het een super matte en poederachtige uitstraling heeft met prachtige kleur nuances.

Kalkverf is in de eerste plaats een honderd procent natuurlijke verf. Ze wordt vervaardigd uit water en kalk, waardoor het natuurlijk zeer milieuvriendelijk is. De verf is volledig recycleerbaar. Daarin ligt ook het grote verschil met gewone muurverven. Het bindmiddel van kalkverf is gebluste kalk. Bij andere muurverven is dat late of acryl, synthetische stoffen dus.

Door verschillende lagen kalkverf aan te brengen krijg je interessante kleurschakeringen en – nuances. De muren krijgen een verweerde , doorleefde look, die vooral in klassieke en landelijke woningen erg mooi is. Met de tijd zal het resultaat evolueren en nog mooier worden. De kleur kan ook erg verschillen naarmate de lichtinval.

d3a3554c25adc56763ecae0477be38ef

Naast het bijzondere effect en het feit dat de verf milieuvriendelijk is, heeft kalkverf nog enkele niet te miskennen voordelen te bieden. Zoals gezegd blijven de muren ademen. Vocht in de muur kan dus verdampen en blijft niet gevangen zitten, zoals dat bij de synthetische muurverven wel het geval is. In een nieuwbouw, waar u normaal toch minstens een winter moet wachten eer u de muren mag schilderen, kunt u met kalkverf meteen aan de slag. Kalkverf is ook mos- en schimmelwerend, het werkt zelfs brandvertragend. Bovendien heeft het een zeer hoge dekkingskracht.

Natuurlijk zijn er bij kalkverf ook nadelen, zoals dat je kalkverf niet zomaar kan overschilderen met bijvoorbeeld een ‘gewone’ muurverf. Als je er eenmaal aan begint kan je niet zo makelijke terug over schakelen op aan andere soort verf. Ook kan je foutjes niet even bijstippen of bijwerken, dan moet je de hele muur meteen over schilderen. Door het wolkerige en onvoorspelbare effect van kalkverf gaat u het altijd blijven zien als je ergens een stukje overgeschilderd hebt. Bovendien is kalkverf erg gevoelig voor vuil. Meestal is dit het geval bij matte muur verven. Doordat de muren blijven ademen en de ‘porien’ niet afgedekt worden kan het gemakkelijker vuil opnemen. Dus met kleine kinderen in huis , is deze verf dus niet echt een aanrader. Wel is het mogelijk om er een beschermlaag er over heen te zetten waardoor het beter bestand is tegen vuil, maar hierdoor worden de poriën afgesloten waardoor de muur minder goed kan ademenen en gaat het matte effect een beetje verloren.

Omdat kalkverf gemaakt wordt op basis van kalk, uiteraard een wit materiaal, is het niet mogelijk om er alle kleuren mee samen te stellen. Vooral donkere tinten liggen moeilijker. Kalkverf kan alleen gemaakt worden in kleuren gebaseerd op natuurlijke pigmenten die gecombineert kunnen worden met gebluste kalk. Hoewel er dus enige beperkingen bestaan, vindt u in kalkverven een hele ruime keuze aan kleuren. Zelfs binnen de donkerdere tinten heeft u nog talloze mogelijkheden. Elk merk dat kalkverven in zijn assortiment heeft biedt ruim honderd verschillende kleuren aan. Bovendien komen er elk jaar nog nieuwe tinten bij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s